Nieuwsberichten

In memoriam – Monotosh Das

Vanuit Kolkata, India bereikte ons begin dit jaar het bericht dat Monotosh Das plotseling is overleden. Monotosh Das was als secretaris van Banglar Pradip betrokken bij een aantal projecten van stichting LAMP.

Sociaal zeer betrokken, was hij samen met Sumita Das zijn echtgenote jaren actief en betrokken bij projecten van Banglar Pradip op het gebied van educatie, werkgelegenheid en gezondheidszorg in het dorp Santoshpur, Westbengalen in India. De belangrijkste missie van Banglar Pradip om het algehele welzijn van de bewoners  te verhogen. Dit doet Banglar Pradip door het onderwijzen, organiseren en sterker maken van de vrouwen en kinderen in de regio, zodat zij zelf verantwoordelijk worden voor een duurzame gemeenschappelijke visie waarin zaken als sociale- en gender-gelijkheid, economische groei en zelfredzaamheid als prioriteit worden beschouwd. Ook heeft Monotosh Das zich ingespannen voor de gezondheidszorg in de regio.

Mede gefinancierd door Stichting LAMP werden drie projecten gerealiseerd waarbij de duurzaamheid altijd voor ogen heeft gestaan. Van het Handicraft project voor vrouwen tot de Primary school Raimangal en het Health and Eye Care project.

Monotosh werkte graag met de bevolking op het platteland en was ervan overtuigd, dat het niet het projectgeld was, maar de acceptatie, het eigenaarschap en de betrokkenheid van de mensen bij een project, dat de duurzaamheid en het succes ervan garandeert.

Wij als bestuur van Stichting LAMP zijn hem  en Banglar Pradip veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet om de projecten te laten slagen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Sumita en familie, en wensen allen veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het Bestuur van Stichting LAMP

Bert Niemarkt , ambassadeur.

Studie Dessy afgerond

Geslaagd! Dessy, een studente wiens studiebeurs wij financierden, is geslaagd! Op 5 augustus heeft Dessy examen gedaan voor de Toerisme-opleiding op Bali. Ze is de eerste van haar dorp die een HBO-opleiding heeft gedaan, we zijn hartstikke trots op haar! De meeste meisjes van haar leeftijd (22) zijn al een paar jaar getrouwd en hebben …

Hygiëne producten naar Flores

Ook in Indonesië heeft het coronavirus toegeslagen. Er zijn weliswaar niet zo veel actieve besmettingen, maar de overheid is streng met controles op de maatregelen. En die maatregelen nemen, dat is niet gemakkelijk als je middelen beperkt zijn.  Op Flores zijn de scholen dicht, reizen van plaats naar plaats is verboden, tenzij je een brief …

Een leuke verrassing

Onlangs was Frank Broeders op visite bij Paula van Dijken, de voormalig secretaris van Stichting LAMP.  Ze was er op dat moment niet en haar man Menno bracht Frank naar het pand van de “doorgeefwinkel” iets verderop in Haren. Paula werkt daar als vrijwilligster. De winkel wordt gerund door Nina Keun en haar team. Voor zeer …

%d bloggers liken dit: