Bangladesh

Info Projecten Bangladesh

Max Primary School

In augustus 2011 is gestart met de plannen voor de bouw van een school in Aungkur, Bangladesh. Met behulp van de bijdrage van Praclox is gestart met de bouw van de school welke in 2012 voltooid is. In de zomer van 2012 kon de eerste lichting kinderen onderwijs genieten op de Max Primary School.

Doel van de Max Primary School is om kinderen uit arme gezinnen in staat te stellen naar school te gaan.

Notunboi

Op initiatief van Mostak Mohammad is begonnen met het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Ondanks de beste inspanning van leerkrachten is het onderwijs in Bangladesh van wisselende kwaliteit. Notunboi, dat nieuw boek betekent in het Bengaals, is gericht op het beschikbaar stellen van kwalitatief hoogwaardig onderwijs materiaal via digitale distributie.

Mostak heeft mede dankzij een beurs van stichting LAMP een universitaire studie engineering doorlopen. Nu zet hij zijn kennis van techniek in om het onderwijs in Bangladesh te verbeteren. Samen met zijn echtgenote die is afgestudeerd in onderwijskunde hebben ze een droom om hoogwaardig onderwijs beschikbaar te maken voor de nieuwe generatie Bengaalse kinderen.

Ayesha Community Clinic and Service Development

In samenwerking met de NGO Mozaharuddin Multicraft Center is een medische kliniek gerealiseerd in Jamalnagar, Bangladesh. In het landelijk gebied rondom Jamalnagar zijn medische faciliteiten schaars. In de overwegend lagere landarbeiders klasse is daardoor sprake van een bovengemiddeld percentage moeder- en kindsterfte. De kliniek heeft tot doel om goede gezondheidszorg en voorlichting dichterbij te brengen voor de lokale bevolking. Iedere week komt er een arts met een ander specialisme voor spreekuur naar het dorp. Consultaties zijn gratis, voor medicijnen of brillen wordt een bijdrage gevraagd.

%d bloggers liken dit: