Voedselpakketten voor Peru

In Peru is ook een sociale quarantaine vanwege corona. Het project dat we daar steunen (zie Peru) is ook tijdelijk stopgezet.

Voor de gezinnen van het project brengt deze quarantaine nog moeilijkere tijden met zich mee, omdat de weinige inkomsten die ze hebben nu tijdens de quarantaine volledig wegvallen. Het voedsel dat ze hebben hangt volledig af van deze dagdagelijkse economische activiteiten die nu stilgelegd zijn en ze hebben verder niet de middelen om uit deze crisis te komen. Ook zijn sinds het begin van de lockdown de scholen gesloten en hebben we het project moeten stilleggen. Normaal gezien krijgen de kinderen dagelijks een maaltijd op school en op het project. Door de maatregelen valt dit nu ook weg.

De Stichting Ananau, die gevestigd is in Cusco, zamelt geld in voor voedselpakketten, zodat de gezinnen toch te eten hebben. Stichting LAMP heeft ook 300 euro gedoneerd.

Voedselpakketten worden uitgedeeld

In een voedselpakket zitten voedingsmiddelen zoals verschillende pakken rijst, pasta, havermout, linzen, olie, melk, tonijn in blik, koekjes en handzeep. Ook zitten er oefeningen in voor kinderen en leuke spelletjes en tekeningen om in te kleuren. Aangezien er op het project ook elke dag geoefend wordt met het correct wassen van de handen, zit er ook een stappenplan in van handen wassen.

Wil je ons werk steunen? Geld doneren kan via ons bankrekeningnummer: NL59ABNA.059.48.74.211. Lees ook de pagina over doneren.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: