Scholen dicht op Bali, mondkapjes en zeep schaars

Door corona zijn op Bali stranden en veel winkels gesloten. En ook alle scholen zijn dicht. Dessy, de studente die een beurs ontvangt via LAMP, kan dus niet terecht op de Toerisme Academie op Bali.

Dessy was bezig met haar scriptie. Ze zit niet bij de pakken neer, maar kan deze gelukkig thuis op Flores afmaken. Ze heeft online ondersteuning op afstand van een leraar. In oktober hoopt ze af te kunnen studeren!

Dessy, studente op Bal

Desinfecterende middelen zijn in Indonesië moeilijk te verkrijgen. Veel is uitverkocht. Maar mensen zijn inventief en nemen nu opgeloste zeep mee in flesjes om toch onderweg te kunnen desinfecteren.

Ook mondkapjes zijn veelal uitverkocht, of alleen in gebruik door de medische beroepen. Vervelend, want het dragen van een mondkapje is verplicht en er wordt streng toezicht op gehouden. Van allerlei doekjes worden zelf mondkapjes gemaakt.

Stichting LAMP heeft 100 euro gedoneerd voor de aanschaf van sanitaire producten voor de mensen die we daar ondersteunen. Kasim, de man van onze contactpersoon in Indonesië, deelt noodpakketten uit op Flores.

Kasim deelt noodpakketten uit op Flores
Kasim deelt noodpakketten uit op Flores

Lees meer over onze projecten in Indonesië.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: