Mondkapjes voor Malawi

Vooral in arme landen komt de corona pandemie aan als een mokerslag. Veel mensen zijn niet op de hoogte van hoe het virus verspreidt en de maatregelen, omdat ze geen tv, radio of internet hebben. Mensen hebben nauwelijks toegang tot schoon water of zeep. Een lockdown betekent dat veel mensen in één klap geen werk meer hebben of geld voor eten, of drinken. En hoe houd je afstand van elkaar in dichtbevolkte sloppenwijken?

mondkapjes voor malawi

Hulp aan Malawi

We kregen een noodoproep van onze contactpersoon Esther van Onna, deze Nederlandse woont en werkt in Malawi, een van de armste landen ter wereld. Stichting LAMP wil helpen. Maar dat kan alleen als jij ons helpt om te helpen. 

“De situatie met betrekking tot corona is zorgelijk. Er zijn nu enkele tientallen vastgestelde besmettingen in Malawi. Er zijn maatregelen gesteld door de regering en er is nu ook een lockdown ingesteld.  De Malawianen bevinden zich nog steeds in groepjes bij elkaar en de markten in dorpen hebben geen emmers water met zeep. 

We zien dat veel mensen in de dorpen slecht op de hoogte zijn van wat er speelt. Zij hebben geen tv, whatsapp en niet iedereen heeft een radio, dus informatie komt slecht aan. 

100% van je donatie naar Malawi

Met een financiële bijdrage kunnen we ondersteunende materialen kopen om de hygiëne in het zuiden van Malawi sterk te verbeteren waaronder zeep, emmers, chloor. Ook bestellen we 500 wasbare gezichtsmaskers. Deze willen we uitdelen aan met name de ouderen in dorpen. Zij zijn kwetsbaar en moeten gezond blijven, omdat ze veelal de zorg voor kinderen op zich nemen. Veel kinderen in Malawi wonen bij opa of oma, omdat ouders er tussen uit gevallen zijn om welke reden dan ook.

We hebben 1000 euro nodig. Iedere euro wordt besteed voor het kopen van de materialen.

Een klein bedrag of een groot bedrag, alle beetjes helpen. 

Let op: er opent een Tikkie-scherm. Let op dat je bovenin je adresbalk een icoontje met een slotje ziet staan en een tikkie.me adres. Maak een bedrag over naar keuze. Liever geld overmaken? Dat kan natuurlijk ook. Vermeld ‘Coronahulp Malawi’ en maak een bedrag over naar NL59ABNA.059.48.74.211 ten name van Stichting LAMP

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: